Näin sunnuntai-iltaisin seuraava työpäivä tuntuu usein hyvin ahdistavalta. Joko juhliminen on vienyt voimat, tai nautinnollista vapaata ei muuten vain tahtoisi millään lopettaa.

Tilanne työpaikallani on sellainen, etten mitenkään voi olla poissa töistä ainakaan ennen keskiviikkoa. Toisaalta jos ottaisin sairaslomaa esimerkiksi torstaista alkaen, saisin pitää aika kivan pituisen vapaan, koska ensi viikonlopun lisäksi vielä seuraavan viikon maanantai ja tiistaikin ovat vapaapäiviäni. Voisin siis rentoutua yhteensä... Hetkinen, kuusi päivää! Se olisi oikein mukavaa.

Joo, tietysti voi tuntua moraalisesti väärältä kirjoittaa nettiblogiin vapaapäivien pitämisestä teeskennellyn sairauden varjolla, mutta ajatelkaa asiaa minun näkökulmastani: Olen juuri, vain muutamia viikkoja sitten, lähes voittanut lotossa. Kaksi oikein on kuitenkin kaksi oikein. Lisäksi olen bookannut itselleni laivamatkan maanantai-illaksi, joten paluu työhön keskiviikkoaamuna tulee olemaan melko raskas ja masentava.

Näin ollen olisi oikein mukavaa lähteä torstaina vähän mökille kalastelemaan, palata sieltä lauantaina tai sunnuntaina, riekkua maanantai ja tiistai ruotsinlaivalla ja palata töihin keskiviikkona hyvin levänneenä ja tarmoa puhkuen.

Täytyy nyt vielä katsella miten tilanne etenee. Kaikki tuntuu jotenkin kasautuvan päälle - tunne, jonka varmasti monet muutkin läheltä piti -lottovoittotilanteeseen joutuneet tuntevat liiankin hyvin. Ehkä otan sairaslomaa vain perjantaiksi, jolloin voin yhä nauttia vapaudesta viisi kokonaista päivää, mutta en rasita työnantajaani liikaa. Tai sitten otan vain lopputilin ja elelen lottovoittoni turvin... Ai niin, kahdella oikealla numerollahan ei voita lotosta mitään. Tulisikohan loton sääntöjä jotenkin muuttaa?

Hauskaa alkavaa työviikkoa kaikille!

- 2 oikein -