Nimimerkki Riika kommentoi:

Melko outo blogin aihe. Ikäänkuin kateellisen kyynikon versio 7 oikein -blogista. Missä on kirjoittajan empaattisuus oma elämänsisältö?

Täytyy kai teidän kyynikoidenkin jostain ilonne repiä. 7 oikein -kirjoittaja on varmaan niin kiireinen, ettei niin usein ehdi kirjoittamaan. Ja monesti suuret muutokset ovat ajoittain niin hämmentäviä, etteivät aina taivu sanoiksi. (Oletuksia toki vain, en häntä henkkoht. tunne)

Mutta jos 2 oikein -kirjoittaja blogistaan saa iloa, niin mitäpä asia minulle kuuluu.

So long!

So long, Riika!

Pohdiskelinkin hieman, koska näitä kateellisten ihmisten kommentteja alkaa pirskahdella blogiini. On selvää, että kun lotosta naksahtaa kaksi oikein, jotkut ihmiset tuntevat onnenpotkun osuneen väärään takamukseen ja haluavat pilata toisten ilon syyttelemällä kateelliseksi kyynikoksi, jolla ei ole epäempaattisessa elämässään lainkaan sisältöä.

Riikan väitteet kirjoittamista häiritsevästä kiireestä ja hämmennyksestä tunnen liiankin hyvin. Kahden oikean lottonumeron saamisen jälkeen olen - kuten tässäkin blogissa olen kyllä yrittänyt kertoa - ollut hyvin typertynyt ja hämmentynyt kaiken aikaa. Asiaa ei tahdo uskoa todeksi, mutta toisaalta sen uskominen valheeksi olisi liian kivuliasta ja saisi mielen hyppäämään jyrkänteeltä pimeyteen, josta ei ole paluuta.

Jopa kateellisten ihmisten pitäisi minusta ymmärtää, ettei toisen elämästä kertovaan blogiin voi tulla kyselemään: "Missä on kirjoittajan empaattisuus oma elämänsisältö?" Ei vain voi. Siis rouvan tähden, tämähän on minun henkilökohtaisesta elämästäni kertova salainen päiväkirja, joka vain sattuu olemaan internetistä kaiken kansan nähtävillä ja kommentoitavissa. En keksi, miten se, että kirjoittaa julkisesti ja pyytää ihmisiä kommentoimaan, voisi oikeuttaa ihmiset kommentoimaan kyseisessä päiväkirjassa esitettyjä asioita negatiiviseen sävyyn.

Enhän minäkään tule Riikan R e u n a l l a kaunis on maailma -blogiin (todella... upea nimi!) parjaamaan Riikan sivupalkissaan esittämiä asioita, kuten: "Blogi käsittelee enimmäkseen sisäistä maailmaani. Kirjoitan terapiastani ja sen herättämistä tunteista, mutta myös uskostani Korkeampiin voimiin ja johdatuksesta, jota olen saanut osakseni. Vuosien varrella olen kliseisesti sanottuna löytänyt naiseuteni, josta tulen myös kirjoittamaan jos vain voimia riittää. Mielestäni on olemassa naisille ominainen alkuvoima, joka valitettavan usein yritetään tässä yhteiskunnassa tukahduttaa." Aika... Diippiä settiä, kuten me epäempaattiset kyynikot tapaamme sanoa. No, mitäpä sitä kommentoimaan - minä en ole kateellinen, toisten ilon tukahduttaa haluava henkilö.

Jos kuitenkin pikkuisen komment... Ei, minun ei tarvitse. Sitä paitsi kykenen olemaan empaattinenkin.

7 oikein -blogin kirjoittajahan kirjoitti - silloin kun ei ollut vielä poistanut blogistaan kaikkia tekstejä - että oli ostanut itselleen lottovoittorahoillaan kallista lankaa. Hänen miehensä oli ostanut muistaakseni kalastusvälineitä sekä varrellisen marjanpoimintakoneen.

Mikäli tämä tekee kirjoittajasta empaattisen... Hitto, antaa mennä:

Kaksi oikein lotosta saatuani ostin lankaa, kalastusvälineitä, varrellisen marjanpoimintakoneen sekä kissanpennun. Beat this, Michael Jackson!

- 2 oikein -