Iltasanomat uutisoi: Kuopiolaismies tarkisti lauantaina lottolappuaan ja löysi yhdestä ruudukosta viisi oikein. Tarkemmin silmäiltyään hän löysi vielä kaksi oikeaa numeroa lisää ja voitti lopulta 240 000 euroa.

Tämä herkullinen tilanne on luonnollisesti tuttu itsellenikin. Muistan kuin eilisen päivän sen, kun puolihuolimattomasti tarkastin lottokuponkini kierroksella 33. "Kappas, näköjään kaksi oikein", ajattelin mielessäni oikeat numerot tsekattuani ja jatkoin asiaa sen kummemmin pohdiskelematta elämääni aivan kuten ennenkin.

Ja sitten perustin tämän blogin, jossa kerron elämästäni kahden oikean lottonumeron jälkeen.

Ilmat ovat viilentyneet huomattavasti. Tänään tuli taivaalta räntää. Aina tähän aikaan vuodesta mieleeni juolahtaa, kuinka helppoa olisikaan lähteä aina talveksi johonkin lämpimään maahan särpimään tropiikillisia juomia ja katselemaan kauniita paikallisia naisia rikkaana länsimaalaisena orjapiiskurina. Sitten ymmärrän, ettei minulla ole varaa...
 
Tänä vuonna tilanne on luonnollisesti toinen. Niin, eihän parilla oikealla lottonumerolla tosiaan mitään voita, mutta uskon olevan vain ajan kysymys, milloin jostakin suuresta kustantamosta soitetaan, ja pyydetään oikeuksia julkaista tämä blogi kirjana vielä joulumarkkinoille. Siinä mielessä voisin periaatteessa jo nyt ruveta tekemään lähtöä ja luottaa siihen, että kaikki sujuu itsestään, koska asioilla on taipumus sujua.

En kuitenkaan usko lähdöstäni tulevan tänäkään vuonna mitään. Kun tämä masentavin räntäkausi on ohi ja talvi kietoo luonnon taas vaaleaan helmaansa, rauhoitun ja alan jälleen nauttia yhtenä ympäristöni osana olemisesta. Talven - kolean ja voimakkaan, oikean talven - tullessa olo on aina samanlainen kuin kotiin palatessa. Kuin jokin kauan vinossa ollut asia olisi suoristettu ja asiat naksahtaneet jälleen normaaleille teloilleen. Kesä on kuin kurittoman murrosikäisen luonnon väkisin itselleen ryöstämä vapaahetki, kevät ja syys taas mitättömiä kasvukipuja. Talvi on muuten mielestäni myös hyvin kaunis sana.

Tuskinpa siis lähden. Ainahan voin nauttia kahdesta oikeasta lottonumerostani Suomessakin - kaltaisilleni kyllä varmasti löytyy viihdettä myös syksyisin. Voin esimerkiksi lukea netistä blogeja kuten muutkin onnen suosimat lottoajat.

Kyllä köyhät kadehtivat.

- 2 oikein -